Koningin aan tafel

by - 29.10.14


“Alles komt goed.”
Het zijn de woorden die ik beloof aan de vrouw die hier ligt te vechten voor haar leven. Ze is getroffen door een slopende ziekte. Elke spier in haar lichaam is opgebrand, waardoor haar borstkas met horten en stoten zwak op en neer rijst. De warme kleur is uit haar huid weggetrokken, waardoor haar jonge lichaam plotseling jaren ouder lijkt. Ik knijp zacht in haar hand en voel het leven uit haar glippen.
Toch wil ze niet opgeven. Het is die vurige blik in haar ogen die smeekt of ik er voor wil waken dat haar laatste levensvlammen niet uitdoven. Ik heb beloofd dat ik voor haar zal blijven zorgen, zoals ik als dokter verplicht ben te doen. Met mijn kennis over ziekte zal ik tot het einde voor haar strijden als een koningin. Ik zal haar van deze ziekte genezen, zodat alles goed komt.
Toch?


Eindelijk is het zover dat de verhalenbundel Vijftien Gezichten verkrijgbaar is! Ik ben er heel trots op dat we dit met 15 schrijvers voor elkaar hebben gekregen. En vooral op Elly, de uitgever van het boek, want tot op de lancering heeft ze alles tot in de puntjes verzorgd.

De lancering op 18 oktober vond ik geweldig om mee te maken. Godijn Publishing had een hele sfeervolle locatie geregeld, met zang (Ellis Bell) en kleine hapjes. Ik ben echt een held op sokken zodra ik op een podium moet staan, maar het was heel fijn dat mijn dierbare vrienden en familie bij me waren die dag :) Een aantal andere schrijvers hebben iets voorgedragen uit het boek of een stukje achtergrond informatie over hun schrijfproces verteld. Al met al leidde dit tot een hele mooie onthulling waar ik tot heden veel leuke opmerkingen over heb gekregen.

Het boek is te koop via Godijn Publishing of Bol.com. Meer informatie is terug te vinden onder het kopje "Publicaties" van deze site. Ik hoop dat jullie interesse is gewekt om het aan te schaffen! Indien jullie het gelezen hebben zouden alle schrijvers, waaronder ikzelf, het erg waarderen als jullie een korte recensie willen achterlaten op bol. Of via deze site, dat mag natuurlijk ook! Daarvoor kun je onderaan dit bericht een reactie achterlaten.

Suic.

You May Also Like

0 reacties