Q&A 25 Obsessies

by - 21.6.16

In een van mijn vorige posts had ik beloofd nog een keer stil te staan bij mijn bijdrage in de verhalenbundel "25 obsessies". Via een Q&A probeer ik hierbij een stukje achtergrond informatie te schetsen over wat schrijven voor deze bundel voor mij betekend heeft. In de toekomst richt ik me ook graag nog een keertje op de andere verhalen om een wat breder beeld te geven over de hele inhoud van de bundel.

29 mei is dan eindelijk de verhalenbundel 25 Obsessies gelanceerd, wat is je eerste reactie?
Hartstikke gaaf dat na een jaar lang werken je dan eindelijk het resultaat mag delen! Hoewel het verhaal maar uit een beperkt aantal woorden bestaat ben je daar toch behoorlijk lang mee bezig om het compleet te maken. In dat kleine stukje tekst moet je toch een lezer helemaal in jouw wereld sleuren, de personages introduceren en de verhaallijn een ontwikkeling laten doorlopen en eindigen met een sterk slot. Ik denk dat we allemaal erg uitkeken naar het eindresultaat. Het is jammer dat ik de lancering niet heb kunnen bijwonen, want ik had graag de andere schrijvers willen ontmoeten en willen horen hoe zij het hele proces ervaren hebben.

Jouw aandeel in het boek is het korte verhaal “Vergelding”, kun je kort beschrijven waarover dat gaat?
In mijn verhaal beschrijf ik het verdriet van een jonge vrouw die op brute wijze getuige was van de dood van haar geliefde. Vanaf dat moment lijkt haar leven stil te staan en ontwikkelt er langzaam een steeds sterkere drang naar wraak. Deze drang en agressie uit zich in het straatrace leven waar ze uiteindelijk een keuze moet maken die zal definiëren hoever ze zichzelf zal kwijtraken. Het is een verhaal over liefde en familie, met een beetje een ruw randje.


Straatracen, dat is toch wel een bijzondere setting. Waarom heb je hiervoor gekozen?
Mensen die al langer verhalen van mij lezen weten dat ik daar altijd over geschreven heb. Autorijden kan veel zeggen over hoe iemand is, je kunt er emoties in stoppen. Daarnaast is de auto een plek waar mijn personages zich kunnen terugtrekken om zich af te sluiten van de wereld om na te kunnen denken over de problemen waarmee ze dealen. Het biedt zelfs een mogelijkheid om de situatie letterlijk te ontvluchten. Daarnaast houd ik ook gewoon van verhalen waarin actie en een beetje criminaliteit voorkomen. Ik wilde heel graag een personage aan de nieuwe lezers introduceren waar ik het meest over heb geschreven. En haar wereld bestaat nu eenmaal uit auto’s en hard rijden en dan.. tja! Ik vind het ergens ook wel spannend de lezers een wat “andere” wereld voor te schotelen.

Je hoofdpersonage heet Alex, wat kun je over haar vertellen?
Haha, veel! Al met al is het een meisje dat vaak toch wel het avontuur opzoekt. Ze is tussen de jongens opgegroeid, waardoor ze altijd wel het gevoel heeft zich te moeten bewijzen en kan zich daarom harder gedragen. Toch is familie en geborgenheid het belangrijkste voor haar. Ze zal tot het uiterste gaan voor de mensen waar ze zich aan gebonden voelt. Verder is ze heel trouw aan zichzelf. Ze maakt alleen keuzes op basis van eigen ervaringen of naar wat voor haar het beste voelt. Het is daarom voor anderen soms lastig haar advies te geven of bij te sturen als ze dreigt fouten te maken.

Het thema van de verhalenbundel is “obsessies”. Heb je zelf een geheime obsessie?
Een echte obsessie wil ik het niet noemen, meer een wat diepgaande interesse. Ik kijk graag naar de lijnen en vormen van het gezicht, iemand zijn expressie en hoe dat het zijn/haar karakter uitdrukt. Juist de variatie tussen mensen vind ik machtig interessant. Gelukkig kan ik iets met deze interesse doen in de vorm van fotografie en ik hoop later ook in werk :).

Wat kunnen we nog meer van de bundel verwachten?
Nou, ik ben zelf ook heel benieuwd eigenlijk! Ik heb de bundel nog steeds niet in mijn bezit en de uitgever heeft het voor alle schrijvers geheim gehouden welke bijdragen zijn geleverd. Ik denk dat de bundel daardoor heel variërend kan zijn en elk verhaal verrast. Ik verwacht dat je daarom ook blijft lezen, omdat je keer op keer nieuwsgierig zult zijn naar het volgende verhaal. Met zoveel verschillende schrijvers moet er ook haast voor iedere lezer wel iets tussen zitten wat hem/haar aanspreekt.

Nog wat afsluitende woorden?
Ik denk dat iedere schrijver na dit lange proces wel benieuwd is hoe zijn/haar verhaal is overgekomen! Dat hoeven niet veel woorden te zijn. We zullen zeer dankbaar zijn als je bereid bent wat achter te laten op bijvoorbeeld de website waar het boek te koop is: www.godijnpublishing.nl

You May Also Like

0 reacties