Her pain

by - 27.4.20Whai-joh. Dit is pas de 2e keer sinds ik in ons huisje woon dat ik mijn camera onder het stof vandaan heb gehaald. Toegegeven, het is al meer dan het jaar ervoor. De zolder moeten we nog steeds inrichten, maar ik wil graag een stuk leeg laten om zo makkelijker mijn fotostudio op te zetten. Misschien dat ik het fotograferen dan weer wat op kan pakken.

Zoals jullie zien is dit een vrij duistere en sinistere foto geworden. Al jaren ben ik jaloers op de fotografen die met weinig licht een sterk en ruw beeld kunnen neerzetten, maar toch met zachte afwerking. Ik wil dat toch ook beter onder de knie krijgen. Te ongeduldig om youtube filmpjes te bekijken ga ik gewoon zelf wat prutsen in de nabewerking, en zo kwam ik dan op deze foto uit. Hoewel hij luguber is, vind ik het licht, de koude witbalans en de zachtheid tof gelukt en het beeld aanvullen :D. Nu is een volgende stap dit toch ook weer bij portretten te proberen.. Misschien toch maar eens een youtube filmpje opzoeken..

Afijn. Ik heb mijn vertrouwde - ondertussen al bejaarde - spiegelreflex gebruikt (EOS 5DMKII) en een zwart stuk karton als achtergrond. En de temperatuur in de nabewerking vooral omlaag gegooid.

You May Also Like

0 reacties