nachtwakerabout


"TO ALL MY ENEMIES,
I WILL KILL YOU."Nachtwaker is een groot fantasy project waarvan de voorlopers al uit voor 2004 afstammen. Er zijn veel verhalen die ik al geschreven heb die samenhangen met dit project, waarvan de meeste lezers vooral bekend zijn met de Midnight Blood Related series.

Het verhaal betreft een doorlopende serie die in delen opgesplitst zal worden. Heden werk ik aan wat vooraf ging, beschreven in het eerste deel (Boek 0).
Een overzicht van de betreffende delen tot nu toe:

1. Boek 0 - De val van Lividio


Het verhaal beschrijft een wereld waarin superieure wezens (gosah’s) en mensen samenleven. Gosah’s mogen zich dan wel verder ontwikkeld hebben dan de mens, hun aantal vormt maar een kleine minderheid. Tevens bezitten zij ook één zwakte die hen volledig afhankelijk maakt: het moeten drinken van menselijk bloed. Om hun veiligheid en overleving te garanderen is de geheimhouding van het ras daarom één van de belangrijkste wetten binnen hun samenleving. Om deze veiligheid te garanderen, maar ook erop toe te zien dat de veiligheid van de mensheid niet in gevaar komt, is ooit de Orde van Nachtwakers opgericht: een aantal gekozen leiders, gesteund door een groep strijders.

Over het algemeen leven de meeste gosah’s in vrede onder het beleid van de huidige regeerder Darius Chukiro. Echter bestaat er ook een kleine groep gosah’s die zich een lange tijd geleden afgesplitst hebben en er andere leefregels op nahouden, veelal omschreven als een ruiger bestaan. Deze groep die zichzelf “Akurei” noemt leeft teruggetrokken in een noordelijk gebied en dankt zijn bestaan aan een fragiel verbond met de Orde.

Echter is niet iedereen het eens met hoe de rol tussen de Orde en Akurei is verdeeld. Velen van de noordelijke clan voelen zich onderdrukt en aan ketens gelegd door het huidige beleid van de Orde, waarin de gaven en mogelijkheden van de oorspronkelijke gosah niet meer erkend worden. Wanneer een nieuwe Akurei leider zijn intrede neemt, stijgt de onrust tussen twee machten ongekend op. Een oorlog lijkt aangebroken te zijn waarin de Akurei opzoek lijkt te gaan naar het ware verleden en krachten van de oorspronkelijke gosah’s. Maar dat zou wel eens het einde van de mensheid kunnen betekenen…


Het eerste deel van Nachtwaker deel ik online via Wattpad. Benieuwd geworden naar het verhaal? Klik dan op onderstaand icoontje om het eerste boek mee te volgen.
Nb. De cover is geen officiële cover, maar betreft gewoon een niet commerciële creatie van mij om een indruk te geven over de inhoud van het verhaal :)

Share
Tweet
Pin
Share