Nachtwaker is een groot dark fantasy project waarvan de geschreven voorlopers al uit 2004 afstammen. Het idee is om een meerdelige serie te schrijven. Heden heb ik eindelijk het eerste échte manuscript geschreven, wat een introductie is naar de echte verhaallijn.P L O T . L I J N

Nachtwaker beschrijft een fantasie wereld waarin magische demonen (ook wel gosah's genaamd) op onzichtbare wijze leven naast de mens. Gosah's mogen dan wel verder ontwikkelde krachten hebben, ze bezitten tevens een zwakte die hen volledig afhankelijk maakt van de mens: ze hebben menselijk bloed nodig om te kunnen overleven. Om hun veiligheid en overleving te waarborgen is geheimhouding van hun soort één van de belangrijkste wetten binnen hun samenleving. Om deze veiligheid te garanderen is ooit de Orde van Nachtwakers opgericht: een aantal gekozen leiders, gesteund door een groep strijders.

Over het algemeen leven de meeste gosah’s in vrede onder het beleid van de huidige regeerder Darius Chukiro. Echter bestaat er ook een kleine groep gosah's die lange tijd geleden verbannen is naar "het Verboden Noorden" waar ze gedwongen een teruggetrokken en erbarmelijk bestaan leven. Deze gosah's, die zichzelf "Akurei" noemen, worden veelal als uitschot en bedreiging voor de samenleving gezien, omdat onder hen de rebellen leven die de macht van Darius Chukiro willen verbreken. Na de laatste bloederige oorlog, welke ook wel de "IJzige Opstand" wordt genoemd, wordt er een frabiel verbond opgesteld tussen de Orde en de leider van de Akurei, Nicolaos Lividio, waardoor beide groepen hedendaags naast elkaar kunnen leven.

Echter treedt de rebelie opnieuw op en wanneer een nieuwe Akurei leider zijn intrede neemt, stijgt de onrust tussen de twee machten ongekend op. Een nieuwe IJzige Opstand lijkt onafwendbaar. En dan ineens duikt er een oude, krachtige vorm van magie op waar misschien wel iemand op uit lijkt te zijn. Deze magie ontrafelt een verband tussen beide groepen die allang vergeten is. Of is deze opzettelijk verborgen? Het ontketenen van deze magie kan wel eens het einde van de huidige wereld betekenen. De vraag is of beide groepen zich zullen verenigen om als één te strijden tegen deze dreiging of dat de groepen deze magie willen gebruiken om de ander te verslaan. En ja, zelfs als schrijver weet ik nog niet waar dit naartoe zal gaan!V E R T E L L I N G

In de boeken volg je de ervaringen van het hoofdpersonage Alex, een meisje dat al op jonge leeftijd betrokken raakt in het conflict tussen beide groepen. Het drama wat haar overkomt in boek nul zal haar voor de rest van haar leven vormen en een zal grote invloed hebben bij de cruciale beslissingen die haar te wachten staan. Het zou zomaar kunnen zijn dat ze een cruciale sleutel wordt tussen beide groepen.