Zoals jullie waarschijnlijk wel doorhebben is Suicyco een pseudoniem. Het is een naam die lang geleden is ontstaan om mijn creaties gemakkelijker te delen zonder dat ik me constant af hoef te vragen of dit invloed kan hebben op mijn dagelijkse beroep.

Ik vind het moeilijk om één type kunstenaar te zijn als Suicyco. Ik identificeer mij het liefst als (fantasy) schrijver, maar ook tekenen en fotografie zijn jarenlang een passie geweest. Naast mijn reguliere opleiding heb ik daarom ook een jaar gestudeerd aan de fotovakschool. Heden heb ik besloten om me echt serieus op het schrijven te richten. Ik ben gestart met de opleiding creatief schrijven aan de Schrijversacademie. Super gaaf! Ik hoop hiermee uiteindelijk het eerste boek van mijn dark fantasy serie te kunnen voltooien.

Ik schrijf het liefst fantasy of criminele/psychologische thrillers. Zo heb ik ooit al eens een kort fantasy verhaal mogen uitbrengen in een verhalenbundel. In mijn begin jaren als schrijver heb ik een hele serie geschreven waarin het verhaal zich afspeelde in het straatrace leven. Elementen daarvan gebruik ik nog altijd in de verhalen waaraan ik nu werk.Foto door Jessie Sanders